HTML

A Hunvald a spájzban blog-ról

2014.09.08. 13:15 Géza911

Kedves Érdeklődők!

A Hunvald a spájzban blog-ról (http://hunvaldaspajzban.postr.hu/) vettük át egy az egyben ezt a cikket, fogyasszák egészséggel:

 

 

 

Hunvald csapatot hirdetett, avagy meddig lehet hülyének nézni az Erzsébetvárosiakat?

Címkék: hunvald, erzsébetváros, mszp

Csak azok olvassák el azt a cikket, akiket érdekel, hogy a jogerősen elítélt volt polgármester miként tarja markában mai napig a helyi baloldalt, és milyen módszerekkel szeretné ismét megkaparintani a hatalmat. Tegyük hozzá, nyilván nem véletlenül, csak leapadhatott az a fránya családi kassza az elmúlt években. A drága autókat, repülőt, ingatlanokat lefoglalták, és nyilván az ügyvédek is sokba kerülhettek.

Sok magyarázatot a Hunvald név nem igényel, mindenki ismeri az ügyeket: ingatlan panamák, korrupció, hivatali visszaélés, drága autók, Rolex órák, repülők, lakások a haveroknak. De spóroljunk a papírral, koncentráljunk választott témánkra.

Ahogy közeledtek a választások Hunvaldot egyre gyakrabban lehetett látni ismét a kerületi MSZP iroda és az önkormányzat környékén, kifejezetten aktív volt, eljárt a különböző testületek üléseire, tárgyalt, helyezkedett, szervezkedett.
Nyilvánvaló volt, hogy a hatalomba való visszatérését készíti elő, informálisan teljhatalmú vezetője volt mindig is az erzsébetvárosi baloldalnak. Abból filmet kéne készíteni, ahogy a kényszerű fogda-évek alatt is Hunvald kézben tartotta a baloldal szálait, irányította a figurákat.

 

 

 

 

 

 

forrás: NOL

De az önkormányzati választásokkal elérkezett a comeback várva-várt nagy napja! Mesterházi csúfos bukását követően az MSZP-ben megindult tisztújításkor Hunvaldot újra a VII. kerületi MSZP elnökévé választották. Nekem is pont az jut eszembe erről, ami a kedves olvasónak, de hát a mi szocialistáink már csak ilyenek. Jól jelzi az MSZP erkölcsiségének a teljes hiányát, ha egy, a rábízott önkormányzat vagyonából meggazdagodott, bukott polgármestert néhány év múlva ismét kerületi MSZP elnök lehet. Az is lehet, hogy az MSZP-ben az a belső elvárás, szabály, bármiféle tisztség betöltésének az alapfeltétele, hogy lopni kell, lehetőleg minél többet, minél ügyesebben.

Ettől a perctől az események fölgyorsultak, az eddig a háttérből irányító Hunvald kilépett a rivaldafénybe, a baloldali partnerek erős fanyalgása ellenére vele kellett tárgyalni mindenkinek erzsébetváros ügyeiben, sőt napokkal később már a balodal polgármester-jelöltjeként olvashattunk róla.

Azonban júliusban jött a hidegzuhany, Hunvaldot a Kúria elítélte.
Pontosan nem lehet tudni, hogy ebben mi lehetett a meglepő az érintetteknek, hacsak nem az, hogy érzésre kb. ötször ennyit kellett volna kapnia… Mindenesetre, ahogy az lenni szokott, Hunvaldot két évre (ezt jegyezzük meg!) eltiltották a közügyektől, így nem indulhat a választásokon, sőt az MSZP elnöki pozíció is ugrott!

Történetünk valójában itt kezdődik.
Ki kellett találni, ki induljon helyette. A szempontok a következők voltak: legyen Hunvaldhoz abszolút lojális, könnyen irányítható és vállalja, hogy a főnök büntetésének leteltével, vagyis két év múlva lemond, így nyitva utat ismét Hunvaldnak.
Így leltek Farkasra, aki tökéletesen teljesíti a feltételeket.

Innentől már csak az volt a feladat, hogy a koalíciós partnereken átnyomják a jelöltet, nem volt könnyű meccs, a partnerek azóta is tombolnak, de Hunvald ezt is behúzta, jól emlékszünk még, amikor Tóth Tibor, a partnerek jelöltje valamiért visszalépett…

Farkas Ferenc, a bukott baloldal VII. kerületi polgármester-jelöltje hosszú-hosszú évek óta Hunvald György börtönviselt egykori polgármester közeli munkatársa és bizalmasa.
Farkas dolgozott a polgármesteri hivatalban, volt az önkormányzat sportegyesületének elnöke, ügyvezetőként ő intézte az MTK pénzügyeit is. Azért lássuk be, a Hunvalddal kapcsolatos pénzügyek intézése bizalmi dolog, emlékezzünk csak Golcsa József szavaira, aki ki a 2000-es években havi 300-400 ezer forintért vezette a polgármester autóját.
"Hunvald milliókat hordott magánál azért, hogy kerületi önkormányzati képviselőket vesztegessen meg a számára kívánatos döntések, megfelelő szavazatok érdekében. A tanú állítása szerint látta a kötegelt 20 ezres címletű bankjegyeket Hunvald táskájában, borítékban, vagy újságba rejtve, és maga a polgármester többször el is mesélte neki, mire valók ezek a pénzek."
Hunvald bizalmi emberére, Farkas Ferencre bízta jónéhány kényes ügy kezelését, aki még főnöke letartóztatása után is hűséget fogadott neki:
"Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Az elnök távollétében is dolgozunk, folyik a munka, Hunvald Györgyöt jelenleg Devosa Gábor alelnök helyettesíti. A szakosztályok nevében is kijelenthetem, hogy minél hamarabb visszavárjuk az MTK-ba Hunvald Györgyöt."

Megvan tehát a legfontosabb figura, a polgármester-jelölt, Hunvald bábja. De ne ragadjunk le itt, szemezgessünk a képviselő-jelöltek díszes listájáról is.

Devosa Gábor, aki abból az alomból robbant a közéletbe, ahonnan Fürst György (gyanúsított), Hunvald György (jogerősen elítélt) vagy Zuschlag János (jogerősen elítélt) is, mind a Baloldali Ifjúsági Társulás vezetői voltak. Hunvald alpolgármestereként végtelen lojalitásával, a főnök hűséges támogatásával és néhány lakás-simlivel vétette észre magát.
Sztipich Gábor, aki fia az egykor fényesen csillogó Kamilla Kht. tulajdonosának, Hunvaldék egyik legnagyobb pénzpumpájának.
Garabits Károly, a volt IKV-s karbantartó, azóta saját bevallása szerint milliárdos vállalkozó, aki eddig a helyi politikai életben épp csak LMP-s nem volt még talán, gazdag az irodalma a neten, indulásának hírére a napokban még a Népszabadság is felhördült.

Hát, kedves olvasó, ahogy mondani szokás, minden ugyanaz, csak egy kicsit másképp.

A baloldal - nem kérdés - hisz a saját materializmusában: a szocialista nem vész el, csak átalakul.
A kérdés, hogy akarja-e vissza Erzsébetváros a bukott és jogerősen elítélt egykori polgármestert és vazallusait, vagy átlát a szitán.
Hunvaldék úgy hiszik, nekik ez is sikerülhet, hiszen a pénzcsinálásra szakosodott működésük alatt már egyszer sikerült egy egész kerületet megvezetniük.

De Erzsébetvárost nem lehet hülyének nézni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr176680323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása